Bevert tojás vadasan recept

Recept elkészítése:

 Bevert tojás vadasan recept

Hozzávalók:
8 tojás,
7 dkg zsír,
10 dkg vöröshagyma,
20 dkg sárgarépa,
10 dkg gyökér,
4 dkg liszt,
2 g őrölt bors,
1 tk. szemesbors,
mustár,
2 babérlevél,
2 dl tejföl,
1 citrom,
cukor,
só,
ecet.

Elkészítés:

      5 dkg zsíron megpirítunk felkarikázott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel, mustárral ízesítjük, felöntjük vízzel, és puhára főzzük, majd szitán áttörjük. 2 dkg zsírból és a lisztből cukorral barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséglevet, citromlével ízesítjük, tejföllel dúsítjuk, és melegen tartjuk. Egy fazékban vizet forralunk, amelybe ecetet teszünk, és mikor forr, egyenként óvatosan beleengedjük a felütött tojásokat, melyeket 3 percig főzzük. Egy tálba tesszük és körülöntjük a vadasmártással. Spagettivel, vagy makarónival tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: