Teljes kiőrlésű zsemle recept

 Teljes kiőrlésű zsemle recept

Hozzávalók:
60 dkg kg teljes kiőrlésű búzaliszt,
2 dkg friss élesztő (vagy egy csomag szárított),
2 tk cukor,
1 tk tengeri só.

Elkészítés:

      A lisztet egy tálba teszem és sütőben 50 fokon előmelegítem. A közepébe egy mélyedést csinálok, belemorzsolom az élesztőt, a cukrot és kevés langyos vizet, egy villával elkeverem, majd a tetejére kevés lisztet szórok és egy kendővel letakarom. Meleg helyen negyed óráig kelesztem. Hozzáadok negyed liter meleg vizet és a robotgép dagasztójával sima tésztává dagasztom. Fél óráig kelesztem, míg a duplájára nem dagad. Újra kissé átgyúrom, majd zsemléket formálok belőle és egy kizsírozott sütőlemezre téve mintegy 10 perces formakelesztés után előmelegített sütőben 200 fokon kb 30 percig sütöm.

Elkészítés ideje: 1,5óra

The Mountain - 3D pólók