Teljes kiőrlésű lángos recept

 Teljes kiőrlésű lángos recept

Hozzávalók:
Fél kg teljes kiőrlésű búzaliszt,
1 cs élesztőpor,
1 kk só,
4 dl langyos víz,
bőven napraforgóolaj a kisütéshez.

Elkészítés:

      A teljes kiőrlésű lisztet egy tálba szitálom és elkeverem az élesztővel, valamint a sóval. A vízzel az egészet egy sima tésztává keverem. Konyharuhával letakarom és meleg helyen 20-30 percig kelni hagyom. Olajos kézzel öklömnyi tésztadarabokat tányérméretűre húzok. Egy nagy lábasban olajat hevítek és a lángosokat óvatosan ráengedem az olajfelületre. Egy perc múlva megfordítom és a másik felét is aranysárgára sütöm. Az olajból kivéve lecsepegtetem.

Elkészítés ideje: 60perc

The Mountain - 3D pólók