Teljes kiőrlésű kenyér recept

 Teljes kiőrlésű kenyér recept

Hozzávalók:
Fél kg teljes kiőrlésű búzaliszt,
12,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt,
2 dkg friss élesztő,
2 tk cukor,
1 tk tengeri só,
3 ek extra szűz olivaolaj.

Elkészítés:

      A liszteket egy tálba teszem és sütőben 50 fokon előmelegítem. A közepébe egy mélyedést csinálok, belemorzsolom az élesztőt, a cukrot és kevés langyos vizet, egy villával elkeverem, majd a tetejére kevés lisztet szórok és egy kendővel letakarom. Meleg helyen negyed óráig kelesztem. Hozzáadok negyed liter meleg vizet és az olajat, majd a robotgép dagasztójával sima tésztává dagasztom. Fél óráig kelesztem, míg a duplájára nem dagad. Újra kissé átgyúrom, majd egy kizsírozott sütőlemezre téve előmelegített sütőben 200 fokon kb 50 percig sütöm.

Elkészítés ideje: 2óra

The Mountain - 3D pólók