Karfiolos pogácsa recept
Hozzávalók:
90 dkg karfiol,
2 tojás,
4 dkg zsír,
2 dkg liszt,
1 ek reszelt hagyma,
4 ek tej,
1 csomó petrezselyemzöld,
25 dkg liszt,
10 dkg zsemlemorzsa,
só,
fél liter olaj.
Elkészítés:
A karfiolt gőzben, vagy kevés vízben puhára párolom és egy szitán lecsepegtetem. 2 deka zsírban világossárgára párolom a hagymát. 2 dkg lisztből, a maradék zsírból és egy kevés főzővízből sűrű besamelt készítek, majd összekeverem a lecsepegtetettt, kinyomott karfiollal, a pirított hagymával, egy tojással és egy tojássárgájával. Megsózom és belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet. Amennyiben túlságosan puha lenne a massza, kis lángon, állandó keverés közben besűrítem. Lisztes kézzel kis gombócokat formálok, ellapítom, beleforgatom a villával felvert tojásfehérjébe, zsemlemorzsába és forró olajban kisütöm. Tejföllel, reszelt sajttal, illetve sajt-, vagy paradicsommártással tálalom, de kiváló főzelékfeltétnek is.
Elkészítés ideje: 45perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges