Gombával töltött tojás recept

 Gombával töltött tojás recept

Hozzávalók:
8 tojás,
30 dkg erdei gomba,
tej, (a besamelhez: 1 dkg vaj, 1 dkg liszt, 1 dl tej),
1 dl tejföl,
2 ek liszt.

Elkészítés:

      A keményre főzött tojásokat kettévágom és a sárgáját óvatosan kiveszem, majd áttöröm. A hozzávalókból elkészíten a besamelt, elkeverem a sárgájával, a pirított gomba felével és annyi tejjel, hogy egy lágy tölteléket kapjak. A fél tojásokat ezzel a masszával púposan megtöltöm és egy tűzálló tálba rakom. A maradék gombát liszttel megszórom, kissé megpirítom, kevés vizet és a tejfölt hozzáadva összefőzöm. Leöntöm vele a töltött tojásokat és sütőben összesütöm.

Elkészítés ideje: 30-40perc

The Mountain - 3D pólók