Gombakrokett recept

 Gombakrokett recept

Hozzávalók:
25 dkg gomba,
3 dkg vaj,
2 dkg hagyma,
bors,
majoranna,
2,5 dl tej,
10 dkg liszt,
3 tojás,
fél csomó petrezselyemzöld,
zsemlemorzsa,
olaj.

Elkészítés:

      A gombát tisztítom, majd apróra vágom. Az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pirítom, hozzáadom a gombát, valamint a petrezselyemzöldet, fűszerezem és puhára párolom. Mikor a gomba megpuhult, rászórok 5 dkg lisztet, hozzáöntöm a tejet, egy tojást és besűrítem. Utána kivajazott edénybe öntöm a masszát, letakarom papírral és hagyom kihűlni. Hatcentis kroketteket formálok belőle, panírozom (liszt - tojás - morzsa), majd forró olajban kisütöm.

Elkészítés ideje: 45perc

The Mountain - 3D pólók