Vargányás vaddisznótokány recept

 Vargányás vaddisznótokány recept

Hozzávalók:
1,2 kg vaddisznócomb,
30 dkg vargánya,
20 dkg vöröshagyma,
2 dl vörösbor,
1 dl étolaj,
2 dkg só,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom.

Elkészítés:

      A vaddisznóhúst kisujjnyi csíkokra vágjuk. Étolajban megpirítjuk az apró kockára vágott hagymát. Rátesszük a húst, sóval ízesítjük, majd pároljuk. A vargányát megtisztítjuk, megmossuk , csíkokra vágjuk. A mikor a hús félig megpuhult, rátesszük a gombát, a paprikát, a paradicsomot. Felöntjük vörösborral és készre pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy a hús puha legyen, a szaftja pedig sűrű. Forrón tálaljuk köretként burgonyaropogóssal vagy burgonyafánkkal.

Elkészítés ideje: 1,5óra

Kiemelt partnerünk