Vadas nyúl recept

 Vadas nyúl recept

Hozzávalók:
1 egész nyúl feldarabolva,
25 dkg sárgarépa,
25 dkg petrezselyemgyökér,
1 kis tubus mustár,
1 vöröshagyma,
3 db babérlevél,
só,
bors,
ecet,
zsír,
liszt.

Elkészítés:

      A megtisztított zöldségeket tegye fel kb. 3/4 liter vízben főni a babérlevéllel, a felkarikázott hagymával, egy kevés ecettel, sóval és borssal. Ha kihűlt, szedje ki a babérleveleket, majd a főtt zöldséget turmixolja össze. Keverje bele a mustárt, és adjon hozzá még egy kevés ecetet, ha nem elég pikánsan savanykás. Rétegezze a nyúldarabokat egy fedeles tálba, öntse rá a páclevet, és letakarva, hűtőben hagyja állni 3-5 napig. A húst naponta forgassa meg a páclében, hogy mindenhol egyenletesen érje. A pácolás után tegye fel az egészet főni egy lábasban. Zsírból és lisztből készítsen vékony rántást, ha megpirul, forralja fel kevés vízzel, majd öntse rá a húsra. Ha szükséges, még most is tehet bele egy kevés ecetet. Még egyszer utoljára forralja össze az egészet. Zsemlegombóc vagy csőtészta illik mellé.

Elkészítés ideje: Pácolás 3-5nap + 1óra :)

Kiemelt partnerünk