Tűzdelt szarvasgerinc csipkeízzel, vörösboros körtével recept

 Tűzdelt szarvasgerinc csipkeízzel, vörösboros körtével recept

Hozzávalók:
4 kg szarvasgerinc,
400 g füstölt szalonna,
200 g olaj,
500 g csipkeíz,
10 db Alexander körte,
2 dl vörösbor,
1/2 cs petrezselyemzöld,
10 adag szalmaburgonya,
só,
őrölt bors,
kakukkfű,
őrölt boróka.

Elkészítés:

      A szarvasgerincet szépen megtisztítjuk, hártyáját eltávolítjuk, hidegvízben jól megmossuk, tiszta ruhával szárazra töröljük. A füstölt szalonnából vékony csíkokat vágunk, és a szarvasgerincet egyenletesen megtűzdeljük. Száraz pácban néhány napra hűtőszekrénybe tesszük. Felhasználás előtt alaposan besózzuk, borssal, kakukkfűvel, őrölt borókával fűszerezzük. Megfelel nagyságú serpenyőben olajat hevítünk, és a tűzdelt szarvasgerincet szép egyenletes pirosra átsütjük, majd az olajból kivéve tepsibe helyezzük, és a sütőbe tesszük. Kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivett gerincről éles késsel a húst lefejtjük, felszeleteljük, és a csontra visszahelyezzük. Frissen sült szalmaburgonyával, vörös borban párolt körtével és csipkeízzel tálaljuk. Petrezselyemzölddel díszítjük. Adhatunk hozzá burgonyafánkot vagy mandulával készített burgonyakrokettet is.

Elkészítés ideje: 1,5óra