Részeges nyúl recept

 Részeges nyúl recept

Hozzávalók:
4-6 db nyúl hátsó combja,
20-25 dkg gomba,
10 dkg füstölt szalonna,
1 dl konyak,
3 dl vörösbor,
2 fej vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
kakukfű,
szerecsendió.

A páchoz:
3 evőkanál olaj,
2-3 mokkáskanál só,
2 mokkáskanál zöldségkrém,
1 mokkáskanál cseresznyepaprika krém,
1 mokkáskanál paradicsom püré,
1-1 késhegynyi őrölt bazsalikom,
babérlevél,
köménymag,
fehér bors,
csipetnyi cukor.

Elkészítés:

      A páchoz valókat jól összekeverjük. A húst feldaraboljuk és sózás helyett a páccal jól bekenjük. A gombát felszeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, a töpörtyűt kiszedjük. A visszamaradt zsírban a húst mindkét oldalán hirtelen megpirítjuk és kiszedjük. A zsírba bele reszeljük a hagymát és rövid ideig sütjük. Ezután beledobjuk a zúzott fokhagymát és a gombát, kicsit együtt piritjuk, majd sorban rárakjuk a húst, és rászórjuk a szalonna töpörtyűjét és a fűszereket. Ha átforrósodott ráöntjük a konyakot és meggyújtjuk. Ha a láng elaludt lassan apránként ráöntjük a vörösbort és fedő alatt puhára pároljuk. Párolt rizs és sárgabarack befőtt illik hozzá.

Elkészítés ideje: 2óra

The Mountain - 3D pólók