Nyúl vadasan recept

 Nyúl vadasan recept

Hozzávalók:
6 deka füstölt szalonna,
5 deka zsír,
1 fej vöröshagyma,
babérlevél, egész bors, só,
3 deci tejföl,
5 deka liszt,
1 deci fehérbor,
1 evőkanál mustár,
5 deka cukor, citromhéj,
egy nagy húsos nyúl,
1 deci ecet,
30 deka vegyes zöldség.

Elkészítés:

      A nyulat megnyúzás és hártyáitól való megtisztítás után bepácoljuk. A páclevet a következőképpen készítjük el:
3 liter vízben 30 deka karikára vágott vegyes zöldséget, 1 fej karikákra vágott vöröshagymát, 1 babérlevelet, néhány szem egész borsot megfőzünk. Mikor a zöldség megfőtt, 1 deci ecetet öntünk hozzá, és hűlni hagyjuk.
      A megtisztított nyulat besózzuk, és a páclébe tesszük egy-két napig. Ezután a léből kiemeljük, konyharuhával megtörölgetjük, és gyufavastagságú füstölt szalonnacsíkokkal sűrűn megtűzdeljük.
Ezután a nyúlgerincet és combokat tepsibe rakjuk, a pácléből leszűrt vegyes zöldséget, zsírt, hagymát, babérlevelet, egész borsot teszünk alá, és sütőben megsütjük. Majd kiszedjük egy lábosba, és a fehérborral puhára pároljuk. A gerincet és a combot feldarabolva tálra helyezzük.
      A nyúl zöldséges, zsíros levét zsírjára lesütjük, beletesszük a mustárt, tejfölös habarással és egy kevés vízzel felengedjük. Cukorral, citrom héjával, sóval ízesítjük, jól felforraljuk. Rászűrjük a feldarabolt nyúlhúsra, és csőtésztával, zsömlegombóccal vagy burgonyagombóccal tálaljuk.

Elkészítés ideje: 2óra