Béla nyula recept

 Béla nyula recept

Hozzávalók:
1 egész nyúl darabjaira bontva,
2dl extra virgin olíva olaj,
2dl finom száraz fehérbor,
6-10 friss bazsalikom levél,
egy csipet oregáno,
6 gerezd fokhagyma,
só ízlés szerint,
egy csipet őrölt bors.

Elkészítés:

      Egy fiatal nyulat felpucolunk, és az izületeknel szétvágunk. Felhevítünk a finom olívaolajból kb. 1/2dl-t, ebben a nyúldarabok mindkét oldalát hirtelen elősütjük, rászórjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, finomra vágott bazsalikomlevelet (ha nincs friss, szárított is megteszi), oreganot és a borsot. Ráöntjük a fehérbort, a maradék olívaolajat. Kb. 20 percig pároljuk, a nyúl korától függően, majd ízlés szerint sózzuk. Ha levet felpuhulás előtt elfőne, fehér borral pótoljuk. A fehérbor és az olívaolaj mártás sűrűségű szószt alkot, amiben a nyulat készre pároljuk. Zöldséges rizottóval nagyon finom, de felszolgálhatjuk egyszerű párolt rizs, vagy rizi-bizi körettel is. Ha nincs nyúl, bor nélküli felső csirkecomb is nagyon jól bevált.

Elkészítés ideje: 1,5óra

The Mountain - 3D pólók