files/images/turo/turos_sutemenyek.jpg
Hozzávalók
Tészta:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 db tojás.
Töltelék:
1 kg sárgabarack,
35 dkg vaj,
35 dkg túró,
18 dkg porcukor.
Recept elkészítése:
A tésztához való anyagokból linzertésztát készítünk. Négy egyforma nagyságú korongot formálunk belőle és megsütjük. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és habosra keverjük. A sárgabarackokat rövid időre forrásban lévő vízbe mártjuk, így meg tudjuk hámozni, kimagozzuk, és háromnegyed részét apró kockára vágjuk, belekeverjük a túrós vajkrémbe. A megsütött és kihűtött linzerlapokat megtöltjük a krémmel, tetejét a megmaradt és szeletelt sárgabarackkal díszítjük. Szeletelve tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges