Túrókrém torta recept

files/images/turo/turos_sutemenyek.jpg
Hozzávalók

Tészta:
8 db tojás,
16 dkg kristálycukor,
16 dkg liszt.

Töltelék:
25 dkg túró,
15 dkg krémpor,
4 db tojás,
3 dl tejszín,
35 dkg cukrozott gyümölcs,
3 dkg zselatin,
8 dkg mazsola,
15 dkg porcukor,
4 dl tej,
2 dkg vaníliás cukor.

Recept elkészítése:

A tésztához való anyagokból piskótatésztát készítünk, és tortaformában megsütjük. A krémport tejben megfőzzük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a fehérjét habbá verve kihűtjük. A cukrozott gyümölcsöt kockára vágjuk, a mazsolát beáztatjuk. A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a porcukrot és a vízben oldott zselatint. A krémhez adjuk a gyümölcsöket, az ízesítő anyagokat és a tejszínhab kétharmad részét. A kihűlt tortakorongot három részre vágjuk, beletöltjük a krémet, tetejét és oldalát a maradék tejszínhabbal díszítjük. Díszítésként még cukrozott gyümölcsöt is tehetünk a torta tetejére.

Receptek kategória: