Svájci almatorta túróval recept

files/images/turo/turos_sutemenyek.jpg
Hozzávalók

Tészta:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 db tojás.

Töltelék:
60 dkg alma,
1 db citrom,
35 dkg túró,
6 db tojás,
12 dkg porcukor,
2 dkg vaníliás cukor.

Recept elkészítése:

A tésztához való anyagokból linzertésztát készítünk, kinyújtjuk, és egy lapos tortaformába nyomjuk, sütőben félig megsütjük. Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük. A formát kirakjuk az almaszeletekkel. A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás porcukrot és a szitán áttört túrót, amelybe a tojások sárgáját beledolgoztuk. Ezzel a keverékkel töltjük ki a formát. Közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. Cikkekre szeletelve tálaljuk.

Receptek kategória: