files/images/turo/turos_sutemenyek.jpg
Hozzávalók
20 dkg vaníliafagylalt,
20 dkg túró,
8 dkg vaj,
1 dkg vaníliás cukor,
8 dkg mazsola,
8 dkg porcukor,
5 cl vanílialikőr,
1,5 dl tejszín,
5 dkg kristálycukor.
Recept elkészítése:
A fagylaltos kelyheket mélyhűtőben lehűtjük. Túrókrémet készítünk: az áttört túróból, a vajból, a porcukorból, a mazsolából és a vaníliás cukorból. A kelyheket kivéve a mélyhűtőből, lapos tányérba öntött vanílialikőrbe mártjuk a szélüket, majd kristálycukorba (ez lesz a díszítés), ezután rétegezzük a fagylaltot és a túrókrémet, végül a tetejére tejszínhab kerül. A megmaradt likőrrel meglocsoljuk. Adhatunk hozzá édes ostyarudakat.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges