Erzsébet torta recept

files/images/turo/turos_sutemenyek.jpg
Hozzávalók

Tészta:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 db tojássárga.

Töltelék:
40 dkg túró,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
3 db tojássárga,
12 dkg mazsola,
8 dkg mogyoró,
30 dkg tortabevonó csokoládé.

Recept elkészítése:

Linzertésztát készítünk, vékonyra kinyújtjuk. Fánkszaggatóval kis kerek lapokat formázunk, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Négy-négy tésztát túrókrémmel megtöltünk, és hűtőben dermesztjük. Olvasztott tortabevonó csokoládéba mártjuk, és pirított mogyorószemekkel díszítjük.

Receptek kategória: