Csokoládés linzerkorong túróval recept

files/images/turos/turos_sutemenyek.jpg
Hozzávalók

Tészta:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 db tojás-sárga.

Töltelék:
40 dkg túró,
20 dkg vaj,
3 db tojás-sárga,
8 dkg mazsola,
2 dkg vaníliás cukor,
reszelt citromhéj,
csokoládé tortabevonó (40 dkg).

Recept elkészítése:

A megadott anyagokból linzertésztát készítünk, két-három milliméter vastagságúra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval korongokat vágunk belőle, sütőlemezre helyezzük, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Elkészítjük a túrókrémet, majd két-két linzerkorongot a töltelékkel összeragasztunk. A csokoládé tortabevonót felolvasztjuk, vigyázva, hogy ne égjen az edény aljára. Ebbe mártjuk a lehűtött tésztákat.

Receptek kategória: