Ananászos túrótorta recept

files/images/turo/turos_sutemenyek.jpg
Hozzávalók

Tészta:
8 db tojás,
16 dkg liszt,
16 dkg kristálycukor.

Töltelék:
30 dkg vaj,
18 dkg kristálycukor,
1 doboz ananász,
5 dkg zselatin.

Recept elkészítése:

A tésztához való anyagokból, tortaformában piskótatésztát sütünk, majd kihűtjük. A kristálycukor és az ananász levét felhasználva szirupot főzünk. Az egyik felében, a vízben oldott zselatint felfőzzük, a másik felét lehűtjük, és a vajhoz keverjük. A tortakarikát háromfelé vágjuk keresztben. Megtöltjük az ananász ízű vajkrémmel, majd alufóliából egy hosszú szalagot készítve a torta palástját bekerítjük úgy, hogy néhány centiméterrel magasabb legyen, mint a torta. A tetejét ananász szeletekkel díszítjük, mélyhűtőben lehűtjük. Az ananászzselét folyósra lehűtjük, ezzel öntjük ki a torta tetejét.

Receptek kategória: