Tészta:
8 db tojás,
16 dkg liszt,
16 dkg kristálycukor.
Töltelék:
30 dkg vaj,
18 dkg kristálycukor,
1 doboz ananász,
5 dkg zselatin.
A tésztához való anyagokból, tortaformában piskótatésztát sütünk, majd kihűtjük. A kristálycukor és az ananász levét felhasználva szirupot főzünk. Az egyik felében, a vízben oldott zselatint felfőzzük, a másik felét lehűtjük, és a vajhoz keverjük. A tortakarikát háromfelé vágjuk keresztben. Megtöltjük az ananász ízű vajkrémmel, majd alufóliából egy hosszú szalagot készítve a torta palástját bekerítjük úgy, hogy néhány centiméterrel magasabb legyen, mint a torta. A tetejét ananász szeletekkel díszítjük, mélyhűtőben lehűtjük. Az ananászzselét folyósra lehűtjük, ezzel öntjük ki a torta tetejét.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges