Tyúkleves túrótésztával recept

files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók

1 db tyúk,
35 dkg vegyes zöldség,
5 dkg zeller,
5 dkg hagyma,
2 dkg só,
5 g egész bors,
5 dkg gomba,
10 dkg zöldborsó,
10 dkg karfiol,
5 dkg kelkáposzta,
5 dkg karalábé,
1 csomag petrezselyemzöld.

Túrótészta:
20 dkg túró,
8-10 dkg liszt,
1 db tojás,
1 dkg só.

Recept elkészítése:

A tyúkot megtisztítjuk, és húsleveshez hasonlóan megfőzzük. A zöldséget kis hasábokra formázva főzzük a levesbe. Amíg a leves fő, elkészítjük a túrómetéltet: a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és a tojást, gyúrt tészta keménységűre gyúrjuk, kinyújtjuk, és metéltre vágjuk. Sós vízben kifőzzük. Tálaláskor a tyúkot feldaraboljuk, tálba helyezzük, hozzáadjuk a zöldségféléket, a túrómetéltet, a levest és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Receptek kategória: