Túróval töltött karalábé recept

files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók

4 db gyenge karalábé,
20 dkg túró,
4 db tojás,
2 db zsemle,
2 dl tej,
1 csomó petrezselyemzöld,
10 dkg liszt,
10 dkg vaj.

Recept elkészítése:

A karalábékat megtisztítjuk, belsejét kiskanállal kivágjuk, és a zsenge zöldjével együtt apróra összevágjuk. Sós vízben megfőzzük a karalábékat, a túrót szitán áttörjük. A tejben áztatott zsemlével együtt hozzáadjuk a tojásokat, sóval és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Megtöltjük a karalábékat, és kivajazott tűzálló tálba tesszük, kevés lét öntünk alá, és sütőben megpároljuk. A főzőlevet főzeléksűrűségűre besűrítjük vajas rántással. Tálaláskor a töltött karalábékat és a főzeléket együtt tálaljuk.

Receptek kategória: