Tészta:
60 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
4 dl tejföl,
2 db tojássárgája,
3 cl rum,
2 g só,
6 dkg cukor,
20 dkg vaj.
Töltelék:
70 dkg tehéntúró,
4 dl tejföl,
15 dkg cukor,
10 dkg búzadara,
3 dkg mazsola,
4 db tojás,
5 dkg zsemlemorzsa.
A lisztből, cukorból és zsiradékból a többi nyersanyaggal együtt linzertésztát készítünk úgy, hogy nyújtófával könnyen nyújthassuk. Sütőlemezre 1 cm vastagságra nyújtjuk, sütőbe tesszük, és félig megsütjük. A túróból a nyersanyagokkal, és a tojássárgájával tölteléket készítünk. A tojásfehérjéből 5 dkg cukorral vert kemény habot hozzávegyítjük. A félig megsütött lapot morzsával megszórjuk, az elkészített túrótölteléket ráöntjük és elkenjük. A tészta másik részét a túróra ráborítjuk, vagy rácsokat készítünk. Jó meleg sütőben megsütjük, ha megsült, porcukorral megszórjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges