Tejfölös túrós pontyszelet recept

files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók

1 db ponty (kb. 1,50 kg),
20 dkg vöröshagyma,
30 dkg paprika,
30 dkg paradicsom,
1 kg burgonya,
15 dkg zsír,
3 dkg fűszerpaprika,
20 dkg túró,
2 dl tejföl,
2 dkg só.

Recept elkészítése:

A pontyot megtisztítjuk, belezzük, sózzuk, és kevés zsírban megsütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, tisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A hal sültzsírjában a hagymából, a paprikából, a paradicsomból lecsót készítünk. A túrót szitán áttörjük, és a tejföllel elkeverjük. Egy tepsit kizsírozunk és rétegezzük a következő sorrendben az anyagokat: szeletelt burgonya, sült hal, lecsó, tejfölös túró, szeletelt burgonya és ismét szeletelt burgonya. A rétegeket ajánlatos gyengén sózni. A tetejére kevés tejfölt locsolva sütjük.

Receptek kategória: