Rákóczi túrós kocka recept

files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók

Tészta:
25 dkg margarin,
50 dkg liszt,
13 dkg cukor,
1 csomag sütőpor,
5 g só,
2 db tojássárgája.

Töltelék:
25 dkg cukor,
80 dkg túró,
5 dkg mazsola,
10 dkg citrom,
5 db tojás,
2 dkg vaníliás cukor,
5 dkg búzadara.

Recept elkészítése:

A tésztához a megadott nyersanyagokból linzertésztát készítünk, 1/2 cm vastag lappá nyújtjuk, és sütőlapon félig megsütjük. A túróból a többi anyagokkal, és a tojássárgájával tölteléket készítünk, és azt a kisütött tésztára kenjük. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként 10 dkg cukrot keverünk bele, a másik 15 dkg cukrot fakanállal óvatosan a habba keverjük. A habot nyomózsákba tesszük, és a sütőből kivett tésztát berácsozzuk, utána langyos sütőben száradni hagyjuk. Ha a tészta elkészült, elkevert baracklekvárral díszítjük a habrácsok között.

Receptek kategória: