files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók
Leves:
1 db póréhagyma (kb. 30 dkg),
10 dkg vaj,
8 dkg liszt,
1 dkg só,
3 dkg ételízesítő,
1 dl tejszín,
4 db tojássárgája.
Tészta: 20 dkg túró,
20 dkg liszt,
20 dkg vaj,
1 db tojás,
1 dkg só.
Recept elkészítése:
A póréhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és világos vajas rántásba tesszük, a rántással kissé megpirítjuk, majd felengedjük vízzel. Sóval és ételízesítővel ízesítjük, felforraljuk. Tálalás előtt átszűrjük, a hagymát szitán áttörjük. A levesbe tejszínnel elkevert tojássárgákat adunk. Külön kistányéron adjuk a túróból, vajból, lisztből és tojásból sütött lepényeket, melyeket a hagymapürével megkenjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges