files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók
1 db ponty (kb. 1,50 kg),
30 dkg túró,
25 dkg liszt,
4 db tojás,
5 dl tej,
2 dkg só,
5 dl olaj.
Recept elkészítése:
A pontyot megtisztítjuk, fejét levágjuk, belét eltávolítjuk és kifilézzük. Szeletekre vágjuk a filéket, sózzuk, és hűtőbe tesszük. A túrót szitán áttörjük, hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a tojásokat, illetve a tojások sárgáját és a lisztet. A tojások fehérjét habbá felverve adjuk a masszához. A halszeleteket lisztbe forgatjuk, belemártjuk a túrómasszába, majd forró olajban mindkét oldalát piros-ropogósra sütjük. Tálaláskor köretként majonézes burgonyát adhatunk hozzá.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges