Kapros uborkaleves túróval recept

files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók

35 dkg friss uborka,
1 csomag kapor,
10 dkg vaj,
8 dkg liszt,
1 dkg só,
2 dkg ételízesítő,
1 dl tejföl,
15 dkg tehéntúró.

Recept elkészítése:

A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk, beletesszük a finomra vágott kaprot, felengedjük egy liter vízzel, kiforraljuk. Az uborkát meghámozzuk, felszeleteljük, és a leveshez adjuk. Rövid főzés után leszűrjük, és az uborkát átpasszírozzuk. Sóval és ételízesítővel ízesítjük, ismét felforraljuk. A túrót szitán átpasszírozzuk, hozzáadjuk a tejfölt, simára keverjük, ezzel díszítjük a levest. Tálaláskor pirított zsemleszeleteket adhatunk hozzá.

Receptek kategória: