Kapros gombás rákragu recept

files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók

1 csomag koktélrák (mirelit),
1 doboz kínai gombakonzerv,
1 csomó kapor,
10 dkg vaj,
8 dkg liszt,
1,5 dl tejszín,
1 dkg só.

Tészta:
20 dkg túró,
20 dkg vaj,
20 dkg liszt,
1 db tojás,
1 dkg só.

Recept elkészítése:

A túróból vajjal, liszttel, tojással és sóval tésztát gyúrunk. Fémformákba nyomkodjuk és megsütjük. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk, beletesszük a finomra vágott kaprot, felengedjük a tejszínnel, valamint a gombalével mártás sűrűségűre hígítjuk. Végül beleforraljuk a kiolvasztott rákhúst és a cikkekre vágott gombát. Tálaláskor a tésztakosarakba öntjük a ragut.

Receptek kategória: