files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók
Leves:
1 kg őszibarack,
30 dkg porcukor,
5 dl száraz fehérbor,
2 db citrom.
Tészta:
10 dkg túró,
10 dkg vaj,
10 dkg liszt,
10 dkg őrölt mandula,
2 db tojás.
Recept elkészítése:
Az őszibarackot megtisztítjuk, felét apró kockára vágjuk, a másik felét szitán áttörjük és hozzáadjuk a fehérborhoz. A kockára vágott őszibarackra porcukrot szórunk, a citromlével meglocsoljuk, ráöntjük a bort, hűtjük. A túróból, vajból, lisztből és az őrölt mandulából tojással tésztát gyúrunk. Apró pogácsákat szaggatunk és megsütjük. Tálaláskor, az előhűtött csészékbe mert leves tetejére tesszük a tésztákat.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges