Csirkepüréleves túrógombóccal recept

files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók

Leves:
1 db csirke,
8 dkg liszt,
5 dkg hagyma,
5 g egész bors,
10 dkg vaj,
30 dkg vegyes zöldség,
1 dkg só.

Gombóc:
25 dkg túró,
1 db tojás,
5 dkg búzadara,
5 dkg vaj.

Recept elkészítése:

A csirkét megtisztítjuk, és vízben feltesszük főzni, bezöldségeljük, fűszerezzük, mintha húslevest készítenénk. A megfőtt csirkét kivesszük a levesből, a levest leszűrjük. A csirkét kicsontozzuk, és a lével együtt turmixgépben pürésítjük. Világos vajas rántást készítünk, a csirkelével felengedjük, és kiforraljuk, ha szükséges, utánízesítjük. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a darát, a vajat és a tojást, jól eldolgozzuk, pihentetjük, és tálalás előtt apró gombócokat formálva a levesbe főzzük.

Receptek kategória: