Recept elkészítése:
Tejes-habos eperturmix
Hozzávalók:
100 g érett eper, vagy eperbefőtt,
1 evőkanál citromlé,
1 evőkanál méz,
1 dl behűtött tej,
1/2 dl behűtött tejszín,
1 kisebb kiwi,
1-2 citromfű levélke.
Elkészítés:
Az epret megtisztítjuk, 4 szép szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit összevágjuk, hozzáadjuk a citromlét és a mézet, majd az egészet péppé törjük. A tejet és a tejszínt habosra turmixoljuk, kehelybe töltjük, a tetejére öntjük az eperpépet, lazán keverünk egyet rajta, végül a tetejére rendezünk 3 eper szeletkét. A kivit kettévágjuk, karalábévájóval két golyót formálunk belőle, majd a maradék eperszelettel és a citromfűvel együtt bambuszpálcikára szúrjuk, végül az italba tesszük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges