Zellertorta recept

Zellertorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt,
6 dkg zsír,
csipetnyi só,
1,2 dl víz.

A töltelékhez:
70 dkg halványítózeller,
5 dl víz,
fél teáskanál só,
2 közepes vöröshagyma,
4 tojás,
3 evőkanál tejszín,
10 dkg reszelt parmezánsajt,
1 késhegynyi fehér bors,
csipetnyi só,
reszelt szerecsendió,
1 teáskanál zsír.

Elkészítés:

A lisztből a zsírral, vízzel, sóval gyúrjunk tésztát, nyújtsuk, és béleljünk ki vele egy 26 cm-es, kizsírozott formát, peremet is csináljunk. Pihentessük hűtőszekrényben. A halványítózeller-szárakat vágjuk apróra. A vizet a sóval forraljuk fel, és főzzük benne 8 percig a zellert. A hagymákat vágjuk apró kockákra. A sütőt melegítsük elő 220 °C-ra. A tojásokat keverjük habosra a tejszínnel, keverjük bele a lecsöpögtetett zellert, a hagymát és a sajtot is. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendió-reszelékkel. A sütő középső részén süssük 40 percig. Forrón tálaljuk.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk