Szülinapi gesztenyetorta recept

Szülinapi gesztenyetorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás,
4-4 evőkanál cukor,
liszt és hideg víz,
1 dkg sütőpor,
2 kávéskanál kakaó,
8 dkg darált dió,
10 dkg málnaíz.

Gesztenyekrém:
25 dkg gesztenyemassza,
15 dkg margarin,
1 dl tejszín.

Grízes krém:
4 dl tej,
4 evőkanál búzadara,
15 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 tasak vaníliás cukor.

Elkészítés:

      A tésztához habverővel kikeverjük a tojást a cukorral és a vízzel, majd lassúbb fokozatra kapcsolva a habverőt, belekeverjük a tészta többi hozzávalóit. Kerek tortaformában sütjük, a tészta tetejére darabos diót szórunk. A kihűlt tésztát két lapra vágjuk. A gesztenyekrém hozzávalóit összedolgozzuk. A grízes krémhez a darát sűrűre főzzük a tejben, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a margarint, a cukrot és vaníliás cukrot. A torta alsó lapját megkenjük gyümölcsízzel, erre jön a grízes krém fele, majd a gesztenyekrém, végül a maradék grízes krém. Erre ismét lekvárt kenünk, rátesszük a másik tortalapot, és kb. 1 napig állnyi hagyjuk.

Elkészítés ideje: 120perc

vissza a főoldalra