Spanyol almatorta recept

Spanyol almatorta recept

Hozzávalók:
1 kg Golden alma,
20 dkg liszt,
25 dkg porcukor,
1 tojás,
3 dkg mandula,
1 mokkáskanál sütőpor,
1 evőkanál citromlé,
2 evőkanál finomra vágott mentalevél,
2 kávéskanál őrölt fahéj.

Elkészítés:

A lisztet keverjük el a sütőporral, a hámozott, őrölt mandulával. A keverék közepébe készítsünk kis mélyedést, és öntsük bele a felvert tojásokat. Villával gyorsan keverjük össze.
Egy tálba öntsünk hideg vizet, és csavarjuk bele a citromlevet. Az almákat hámozzuk meg, csumázzuk ki, szeleteljük fel és tegyük a citromos vízbe (így nem fog megbarnulni). Az almákat szűrjük le, kendővel szárítsuk meg, majd forgassuk bele az őrölt fahéjba, majd a mentalevelekbe, és rakjuk bele egy kivajazott 24-26 cm-es tortaformába. A tetejére rakjuk rá a vajas-lisztes keveréket, és jól nyomkodjuk rá. Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük addig (kb. 40 perc), amíg a teteje aranyszínű és ropogós nem lesz. Tálaljuk tejszínhabbal.

vissza a főoldalra