Régensherceg tortája recept

Recept elkészítése:

Régensherceg tortája recept

Elkészítés:

     
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg vaj /egy Ráma/,
25 dkg cukor,
1 cs vaniliás cukor,
kicsi só,
4 tojás,
20 dkg liszt,
5 dkg búzakeményítő,
1/2 cs sütőpor.

A vajat kikeverjük, belekeverjük a cukrot, sót, vaniliát és egyenként jól kikeverve a tojásokat. Hozzáadjuk a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet. Sima tésztává keverjük. A tésztából 7-8 lapot sütünk.Ehhez 3 kanál tésztát használunk fel egyszerre, sütőpapírra kenjük, és lábasba, vagy tortaformába sütjük. Ne a lábas hátlapján, mert lefolyik a papírról. Sütés után papírral együtt kivesszük és rácson pár percig hűtjük. aztán lehúzzuk a papírt és a rácson teljesen kihűtjük. Sajnos, ha tálcára tesszük kihűlés előtt, akkor leregad.

Hozzávalók a krémhez:
2 cs csokis pudingpor,
25 dkg vaj vagy Ráma,
20 dkg porcukor,
1/2 liter tej,

A porból a tejjel pudingot főzünk, kihűtjük. Közben kikeverjük a vajat a cukorral, aztán belekeverjük a pudingot és jó habosra keverjük. A vaj-cukor keveréknek és a pudingnak azonos hőmérsékletűnek kell lenni, különben meg ikrásodik.
Egyenként megtöltjük a lapokat, a tetejét 1 tábla Katica csoki /10dkg-os/ és 5 evőkanál étolaj felolvasztott keverékével megöntözzük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: