Puncstorta recept

Puncstorta recept

Elkészítés:

      6 tojás sárgáját habosra verjük 6 tojás súlyú cukorral és 6 tojás súlyú liszttel, 1 cs. sütőporral és 12 kanál vízzel. A lisztet és a sütőport apránként adjuk hozzá. Kétfelé vesszük, két egyforma lábasban sütjük. Az egyik adagba kakaót teszünk, és a kanállal váltakozva rakjuk a lábasba a két színt. 20 dkg cukorból 1 dl vízzel szirupot főzünk, 1 dl rumot teszünk bele, és a márványos lapot mindkét oldalán beitatjuk vele. A világos piskótát kettévágjuk, baracklekvárral megkenjük, a márványos lapokat rátesszük, a másik világos lappal beborítjuk. Lenyomatjuk, és 1 óráig állni hagyjuk.
Tetejére: 10 dkg margarint és 10 dkg porcukrot pár csepp vérnarancs aromával kikeverünk, és megkenjük a tortát. Az oldalát darált dióval szórjuk meg.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk