Puncstorta recept

Anyák napi puncstorta recept

Hozzávalók:
10 egész tojás,
45 deka porcukor,
25 deka liszt,
egy kis reszelt citromhéj,
1 kávéskanálnyi vaníliás cukor,
folyékony gyümölcsíz,
1 deci rum,
fél citrom leve,
6-8 deka csokoládé-fondant a torta bevonására.

Elkészítés:

      4 egész tojást, 6 tojássárgáját 15 deka porcukorral habosra keverünk. 6 tojásfehérjéből vert kemény habhoz 10 deka szitált porcukrot verünk és hozzáadjuk az előbbi anyaghoz, egy kis reszelt citromhéjjal, egy kávéskanálnyi vaníliás cukorral, 25 deka grízes liszttel, és összekeverjük. Papirossal bélelt formában csak az anyag felét sütjük meg (kerek formájúra), másik felét sima vajazott, liszttel meghintett pléhben ujjnyi vastagon elkenve sütjük ki, közép meleg sütőben.
      Ha kihűlt a torta, kettévágjuk. A másik tésztát a leeső darabokkal együtt tálban 1 deci rummal meglocsoljuk, s 20 deka cukorból főtt sziruppal, fél citrom levével elkeverjük. A töltelékbe tehetünk csokoládédarabkákat is.
      Ezután gyümölcsízzel megkenjük a torta alsó lapját, majd a rummal, és sziruppal elkevert töltelékből réteget kenünk fel rá, s az egészet visszahelyezzük a tortaformába, eligazítjuk és ráhelyezzük a torta fedőlapját, melyet alul gyümölcsízzel kentünk be. Lenyomkodjuk, fehér papírt teszünk rá, majd végül a torta nagyságának megfelelő nehezéket, például egy deszkát súlyokkal. Legalább 30 percig préseljük, akkor kivehetjük a formából, s a cukormázzal vonjuk be.
Gyümölcszselével vagy cukrozott gyümölcsdarabkákkal díszítjük. Legjobb, ha egy napig állni hagyjuk a tortát, és csak másnap vágjuk fel.

Elkészítés ideje: 3 óra

The Mountain - 3D pólók