Pisztáciás kakaótorta recept

Pisztáciás kakaótorta recept

Hozzávalók:
200 g porcukor,
100 g vaj v. margarin,
1/2 dl tej,
4 tojás,
200 g liszt,
1 sütőpor,
2 csapott ek. kakaó,
100 g pisztácia,
100 g mazsola,
1/2 dl rum,
vaníliás porcukor.

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, apránként a tejet, a lisztet, a sütőport, a kakaót, a durvára megvágott pisztáciát, az előzőleg rumban megáztatott, lecsepegtetett, lisztben megforgatott mazsolát és alaposan összekeverjük. Végül kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan a masszához adjuk. Kivajazott, lisztezett, kerek tortaformába simítjuk, előmelegített sütőben, mérsékel tűznél (180 fok) kb. 40-45 percig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni, lehúzzuk a tortakarikát, tálra csúsztatjuk, tetejét meghintjük vaníliás porcukorral. (pl. lehet mintában rászórni a porcukrot, egy sablon segítségével.)

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk