Oroszkrémtorta recept

Oroszkrémtorta recept

Hozzávalók:
1 kész piskótatorta,

A krémhez:
2 tojás,
10 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
1 evőkanál vaníliaízű pudingpor,
2 dl tej,
2 dkg zselatin,
5 dkg mazsola,
3 dl tejszín,
3 cl rum,

A díszítéshez:
2 dl tejszín,
5 dkg porcukor.

Elkészítés:

A tojássárgákat a cukor felével, a pudingporral és kevés hideg tejjel simára keverjük. Hozzáöntjük a forró tejhez, sűrű krémet főzünk, belekeverjük a vaníliáscukrot, és hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Közben 1 dl vízbe beáztatjuk a zselatint, felmelegítjük, kihűtjük. A tejszínt a maradék cukorral habbá verjük, belekeverjük a zselatint, a vaníliás krémet és a rumba áztatott mazsolát. A piskótát 3 lapra vágjuk. Az első lapot beletesszük a tortakarikába, megkenjük a krémmel, majd ismét tészta és krém következik. A harmadik piskótalap tetejét bekenjük a maradék krémmel. Hűtőben dermesztjük, majd kivesszük a tortakarikából, az oldalát és a tetejét a cukrozott tejszínhabbal bevonjuk. A tetejét díszíthetjük befőttszemekkel vagy csorgathatunk rá olvasztott csokoládét. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk