Mazsolatorta recept

Mazsolatorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg mazsola,
1,5 dl rum,
8 tojás,
25 dkg porcukor,
20 dkg liszt,

A krémhez:
4 tojás,
25 dkg cukor,
30 dkg vaj,
fél rúd vanília,

A díszítéshez:
vágott mandula.

Elkészítés:

A mazsolát a rumban egy napig áztatjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mazsolát (lé nélkül), és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kikent tortasütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. A krémhez a tojásokat a cukorral, a vajjal és a vaníliával gőz felett habverővel kikeverjük. Addig főzzük, amíg kocsonyaszerűen lepotyog a habverőről, majd félretesszük hűlni. Amikor kihűlt, fakanállal szép sárgára keverjük. A tésztát két lapra vágjuk, a mazsola levével meglocsoljuk, és megtöltjük a krém kétharmad részével. A maradék krémmel kívülről bevonjuk, majd pirított, vágott mandulával megszórjuk.

vissza a főoldalra