Maszkarpone-krémes joghurttorta recept

Maszkarpone-krémes joghurttorta recept

Hozzávalók 16 szelethez:
A tésztához:
10 dkg liszt,
10 dkg étkezési búzakeményítő,
4 tojás,
12 dkg cukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
10 dkg étcsokoládé,
2 teáskanál sütőpor

A töltelékhez:
37 dkg mascarpone (olasz jellegű tejszín krémsajt),
10 dkg cukor,
6 dkg étcsokoládé,
4 dl tejszín,
5 dl joghurt,
75 dkg eper,
9 lap fehér zselatin,
3 dkg kukoricapehely,
2 evőkanál eperlekvár,
reszelt citromhéj.

Elkészítés:

A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a cukrot és a vaníliás cukrot, egyenként belevegyítjük a tojások sárgáját, majd az étkezési búzakeményítővel és a sütőporral összekevert lisztet. Végül hozzáadjuk a lereszelt csokoládét. A tésztát sütőpapírral kibélelt, kb. 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 30-35 percig sütjük. A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk, és belekeverjük a kukoricapelyhet. A csokoládés masszából két teáskanál segítségével, olajjal megkent alufóliára apró halmokat rakunk és kihűtjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Közben a kihűlt tortalapot keresztben kétszer kettévágjuk. Az alsó lap köré tortakarimát pattintunk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, és a díszítéshez félreteszünk 4 szép szemet. Kb. 17 dkg epret 2 evőkanál cukorral pürésítünk. 3 lap zselatint kinyomkodunk, kis lángon feloldjuk, a gyümölcspürébe vegyítjük, és hűvös helyre állítjuk. 2 dl tejszínt habbá verünk, és a pürébe keverjük. Amikor dermedni kezd, az alsó tortalapra kenjük. Ráhelyezzük a középső lapot, és hűvös helyre állítjuk. 25 dkg mascarponét összekeverünk 3 dl joghurttal, 3 evőkanál cukorral és a reszelt citromhéj felével. 4 lap kinyomkodott zselatint kis lángon feloldunk, és a mascarponés krémbe vegyítjük. Hideg helyre állítjuk. A maradék eperszemeket félbevágjuk, és a középső tortalapra helyezzük. A dermedő krémet az eperrétegre simítjuk. Beborítjuk a harmadik tortalappal, és 1 órára hideg helyre állítjuk. A maradék joghurtot és mascarponét összekeverjük, a maradék cukorral és citromhéjjal ízesítjük. Belekeverjük a feloldott zselatint, és hideg helyre állítjuk. Amikor dermedni kezd, a torta tetejére és oldalára kenjük. A csokoládés kukoricapelyhet összemorzsoljuk, majd 8 darabot félreteszünk, a többit a torta oldalába nyomkodjuk. A megmelegített lekvárt a felvert tejszínbe keverjük, és a tortára habrózsákat nyomunk. A félretett eperrel és csokoládés kukoricapehellyel díszítjük.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk