Kávétorta recept

Kávétorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
17,5 dkg vaj,
10-10 dkg cukor, étcsokoládé és liszt,
5 tojás,
2 evőkanál eperlekvár,
7 dkg őrölt mandula,
fél tasak sütőpor,

A krémhez:
25 dkg vaj,
30 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
1 narancs reszelt héja,
4 teáskanál instant kávé.

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral, apránként hozzáadjuk az 5 tojássárgáját, és szintén habosra keverjük. Beleteszünk 2 evőkanál eperlekvárt. A csokoládét forró vízfürdőben felolvasztjuk, és a krémhez keverjük. A lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát is belekeverjük. A tojásfehérjéből vert kemény habot óvatosan beleforgatjuk a masszába, és kipattintható tortaformába öntjük. Nem túl meleg sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, beletesszük a tojássárgákat, a reszelt narancshéjat és a kávéport. A tortát négy lapra vágjuk, a lapokat megtöltjük a krémmel, majd egymásra rakjuk. A tetejét és az oldalát is bekenjük a krémmel, a maradékkal pedig feldíszítjük a torta tetejét. Csokidarabkákkal is megszórhatjuk.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk