Joghurtos almatorta recept
Hozzávalók:
1 pohár joghurt (2 dl), ugyanezzel a pohárral mérve 1 dl étolaj,
3 dl cukor,
4 dl liszt,
fél csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
alma,
egy kupica rum,
citromlé.
Elkészítés:
A tojást a sütőporral és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és a joghurtot, végül az olajat. Egy kivajazott, kilisztezett nagy tortaformába öntjük és almacikkekkel, amelyeket tisztítás után egy citrom leve meg egy kupica rum keverékébe forgattunk, kirakjuk úgy, hogy a cikkek hegyes fele kerüljön alulra. Forró sütőbe toljuk, öt percig erős, majd mérsékelt tűzön tűpróbáig sütjük. A formában langyosra hűtjük, utána lehúzzuk róla a tortakarikát, és a tortalappal csúsztatjuk a tálra.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges