Habtorta recept

Recept elkészítése:

Habtorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojásfehérje,
25 dkg cukor,

A krémhez:
8 tojássárgája,
20 dkg cukor,
7 evőkanál erős feketekávé,
2-3 evőkanál kakaópor,
25 dkg margarin,
15 dkg őrölt mogyoró.

Elkészítés:

A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük (kézi habverővel). 5 db sütőpapírra kör alakban rákenjük, és langyos sütőben egyenként megszárítjuk. Öt kör alakú tortalapot kapunk. (Könnyen törik!)
A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a kávéval és a kakaóval gőz felett sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a margarint és a mogyorót. Az egészet habosra keverjük. A tortalapokat megtöltjük a krémmel, a tetejét is bevonjuk, és csokireszelékkel, mogyorószemekkel díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: