Grízes torta recept

Grízes torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
13 dkg margarin,
20 dkg cukor,
3 tojás,
1 kávéskanál sütőpor,
20 dkg liszt,
2 evőkanál kakaó,
kevés margarin és zsemlemorzsa a forma kenéséhez,

A krémhez:
30 dkg margarin,
25 dkg cukor,
4 dl lej,
3 evőkanál búzadara,
2 citrom reszelt héja,

A mázhoz:
2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál kakaó,
3 evőkanál cukor,
6 dkg margarin.

Elkészítés:

A tészta elkészítéséhez a cukrot a felolvasztott margarinhoz keverjük, majd egyenként a tojásokat, és az egészet habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk, és kikent, lisztezett tortaformában egyenként megsütjük. A sütés 180°C-on, kb. 35 percig tart. Amikor kihűlt, mindkét tortalapot két lapra vágjuk, és megtöltjük a krémmel, melynek vastagsága 1,5-2 cm legyen. A krémhez a tejből a búzadarával tejbegrízt készítünk. Kihűtjük, belereszeljük a citrom héját, és beletesszük a margarinnal habosra kevert cukrot. Az egészet felverjük, és 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. A torta tetejét és oldalát langyos csokimázzal bevonjuk. A máz elkészítéséhez a tejfölt, a kakaót és a cukrot sűrűsödésig főzzük, majd belekeverjük a margarint, és újból felfőzzük.

vissza a főoldalra