Glória-torta recept

Glória-torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
8 tojás,
8 evőkanál porcukor,
6 evőkanál liszt,
2 evőkanál étkezési keményítő,

A krémhez:
1 tasak vaníliaízű pudingpor,
4 dl tej,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
5 dkg kandírozott citromhéj,

A mázhoz:
4 tojásfehérje,
50 dkg porcukor,
2 evőkanál citromlé,
12 szem csokoládédrazsé.

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat 4 evőkanál porcukorral felhabosítjuk, majd hozzászitáljuk a liszttel elkevert étkezési keményítőt, és óvatosan összekeverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a tojássárgás krémbe. Egy 24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, és először közepes hőmérsékleten, majd 10 perc múlva a tüzet mérsékelve tűpróbáig világosra sütjük. Amikor kihűlt, három lapra vágjuk. A krémhez 3 dl tejet 1 evőkanál cukorral felforralunk, közben a maradék tejet a pudingporral simára keverjük, a forró tejhez adjuk, és állandóan kevergetve besűrítjük. Hideg vízbe állítjuk az edényt, és folpackkal letakarjuk, hogy a krém ne keményedjen meg. A margarint a maradék cukorral nagyon habosra verjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A kandírozott (cukorszirupban többször felfőzött. majd megszárított) citromhéjat apróra vágjuk, és belekeverjük a krémbe. A tortát megtöltjük a pudingos krémmel. A mázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz felett keményre verjük, közben beletesszük a citromlevet, és tovább verjük. Ezzel a mázzal bevonjuk a tortát, és csokidrazséval díszítjük, 1-2 órán át meleg, de nem forró helyen hagyjuk száradni, majd tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

vissza a főoldalra