Gesztenyés almatorta 1. recept

Gesztenyés almatorta 1. recept

Hozzávalók:
1 kerek piskótatorta,
25 dkg gesztenyemassza,
1 kg alma,
10 dkg cukor,
2 evőkanál baracklekvár,
1 citrom leve,
szegfűszeg,
fahéj,

A krémhez:
2 dl tej,
2 tojássárgája,
1-1 tasak vaníliaízű pudingpor és vaníliás cukor,
5 dkg cukor,
3 dl tejszín,
1 teáskanál zselatinpor.

Elkészítés:

Az almát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd a levéből kiszedjük, és lehűtjük. A pudingport a tejjel, a cukorral, a tojássárgájával összekeverjük, és sűrűre, főzzük. A piskótalapot baracklekvárral vékonyan megkenjük, és tortaformába helyezzük. Ráreszeljük a gesztenyemasszát, és rárakjuk az almadarabokat. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, a felolvasztott zselatint, és ráöntjük a torta tetejére. Hűtőszekrényben megdermesztjük.

vissza a főoldalra