Fűszeres Graham torta recept

Recept elkészítése:

Fűszeres Graham torta recept

Hozzávalók:
1 dl főzőmargarin,
1 teáskanál vanília,
2 dl méz,
2 db tojás,
1/2 dl liszt,
1/2 teáskanál só,
1,5 teáskanál sütőpor,
1/4 teáskanál szódabikarbóna,
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió,
1/2 teáskanál őrölt fahéj,
4 dl Graham kenyérmorzsa,
1,5 dl tej.

Elkészítés:

      Melegítsük elő a sütőt 175° C-ra. A keverőgép nagy táljában a vaníliából és a margarinból készítsünk krémet. A keverést folytatva, vékony sugárban adjuk hozzá a mézet is. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, minden adagolás után jól felverve a krémet. Szitáljuk egybe a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. Ezt alaposan keverjük össze a morzsával. Felváltva, kis adagokban, folyamatos keverés közben adjuk a krémhez a száraz keveréket és a tejet úgy, hogy a száraz keverékkel kezdjük és azzal fejezzük is be. Minden adagolás után jól verjük fel a krémet. A masszát öntsük egy kizsírozott, kb. 20x25x5 cm-es tepsibe. Süssük 35 - 40 percig, amíg a közepe is átsül (ezt a közismert fogpiszkáló módszerrel ellenőrizhetjük, nevezetesen, hogy a torta közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán húzhassuk ki onnan). A végén hagyjuk állni 5 percig a tepsiben, majd borítsuk egy dróthálóra és hagyjuk ott kihűlni addig, míg kézzel megfogható nem lesz. Szeleteljük fel, díszítsük kedvenc mézes krémünkkel, és melegen szolgáljuk fel.

Elkészítés ideje: 120perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: