Fahéjtorta recept

Fahéjtorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás,
12,5 dkg cukor,
3 evőkanál meleg víz,
7,5 dkg liszt,
5 dkg burgonyaliszt,
2 evőkanál fahéj,
1 tasak vaní1iáscukor,
késhegynyi sütőpor,
csipet só,

A krémhez:
4,5 dl tej,
3 evőkanál fehér rum,
1 tasak vaníliás torta-krémpor,
25 dkg puha margarin,
3 kávéskanál fahéj,

Az öntethez:
10 dkg porcukor,
2 evőkanál fehér rum,
1 dkg margarin,
csokireszelék.

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra verjük, majd hozzáadjuk a fahéjat. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a masszához adjuk. A kétféle lisztet és a sütőport összekeverjük, rászitáljuk, és habverővel óvatosan a tojásos masszához keverjük. Egy 24 cm átmérőjű, csillag alakú vagy kerek tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a tésztát beletöltjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A töltelékhez a tejet és a rumot egy tálba öntjük, a torta-krémport hozzáadjuk, és habverővel addig verjük, míg krémmé alakul. A margarint habosra keverjük, és a krémet apránként beledolgozzuk. A tésztát három lapra vágjuk. Az alsó réteget megkenjük a krém egyharmadával. A maradék krémbe belekeverjük a fahéjat, és a felét a második lapra kenjük. Rátesszük a harmadik lapot, majd a porcukorhól a rummal és az olvasztott margarinnal öntetet készítünk, és ezzel bevonjuk a torta tetejét. Az oldalát pedig bekenjük a maradék fahéjas krémmel. Csokoládéreszelékkel díszítjük.

vissza a főoldalra